|  | 
| JAGUNG SUSU CHEESE | 
1-  Cuci bersih dan rebus jagung pakai air biasa..dalam 10 minit..
2- Setelah 10 minit,angkat jagung dan tepikan sebentar..
|  | 
| 3. Ok..cara2 nk buat kuah..pakai dalam secawan ja air rebusan td..selebihnya buang.. 
 
 
 
 | 
 
|  | 
| 4. Nyalakan api...masukkan susu cair satu tin. | 
|  | 
| 5. Masukkan susu pekat 3-4 sudu.ikot tekak masing2 la..nk lagi manis letak banyak sikit.. | 
|  | 
| 6. Masukkan butter sesedap rasa..abam masukkan banyak ni ja.. 
 
 
 | 
|  | 
| 7. Perasakan dengan gula dan garam secukup rasa... 
 
 
 
 | 
|  | 
| 7. Last skli setelah direneh atas api selama 10 mnit lebih kurang...masukkan smula jagung yg di rebus tadi..biarkan sekejap...agak2 dh puas hati...tutup api...dan siap...boleh dihidangkan.. 
 
 
 
 | 
 
No comments:
Post a Comment