 |
JAGUNG SUSU CHEESE |
1- Cuci bersih dan rebus jagung pakai air biasa..dalam 10 minit..
2- Setelah 10 minit,angkat jagung dan tepikan sebentar..
 |
3. Ok..cara2 nk buat kuah..pakai dalam secawan ja air rebusan td..selebihnya buang..
|
 |
4. Nyalakan api...masukkan susu cair satu tin. |
 |
5. Masukkan susu pekat 3-4 sudu.ikot tekak masing2 la..nk lagi manis letak banyak sikit.. |
 |
6. Masukkan butter sesedap rasa..abam masukkan banyak ni ja..
|
 |
7. Perasakan dengan gula dan garam secukup rasa...
|
 |
7. Last skli setelah direneh atas api selama 10 mnit lebih kurang...masukkan smula jagung yg di rebus tadi..biarkan sekejap...agak2 dh puas hati...tutup api...dan siap...boleh dihidangkan..
|
No comments:
Post a Comment